BAHAN-BAHAN
- · 400 GM DAGING KISAR
- · ¼ BIJI BAWANG BESAR
- · 1 BIJI TELUR
- · 1 TSP OREGAN
- · 1 TSP THYME
- · 1 TBSP TEPUNG JAGUNG
- · 30 GM MOZZARELLA CHEESE
- · 30 GM MENTEGA
- · 1 TSP LADA HITAM HANCUR
- · GARAM DAN LADA SULAH SECUKUP RASA
- · 6 NOS SOFT BUN
KAEDAH MENYEDIAKAN
- · PANASKAN MENTEGA DAN TUMIS BAWANG, OREGANO DAN THYME. PERASAKAN GARAM DAN LADA SULAH
- · SEJUKKAN BAHAN TUMIS TADI. SETELAH BAHAN TUMIS SEJUK, GAULKAN DENGAN DAGING KISAR SERTA TELUR, TEPUNG JAGUNG, KEJU MOZZARELLA DAN LAADA HITAM HANCUR
- · BENTUKKAN BULAT DAGING KISAR DAN SUSUN DIATAS DULANG PEMBAKAR. BAKAR PADA SUHU 180’C SELAMA 15 MINIT
- · BELAH DUA ROTI, SUSUNKAN TIMUN, TOMATO DAN LETAKKAN DAGING DIATASNYA
No comments:
Post a Comment