BAHAN-BAHAN
- · 2 BIJI TELUR
- · 30 GM GULA KASTOR
- · 80 GM COKLAT MASAK
- · 220 GM KRIM PUTAR
- · 10 GM GELATINE
MERINGUE
- · 2 BIJI TELUR
- · 30 GM GULA KASTOR
KAEDAH MENYEDIAKAN
- · CAIRKAN COKLAT MASAK TERLEBIH DAHULU
- · PUKUL TELUR KUNING BERSAMA GULA KASTOR HINGGA KEMBANG KEMUDIAN CAMPURKAN CAIRAN COKLAT MASAKAN KE DALAM ADUNAN TELUR TADI
- · SETELAH ITU MASUKKAN ADUNAN TADI KE DALAM KRIM PUTAR YANG TELAH DIPUKUL .GAUL HINGGA ADUNAN SEBATI
- · PUKUL TELUR PUTIH DENGAN GULA HINGGA KEMBANG DAN KEMUDIAN CAMPURKAN DENGAN ADUNAN COKLAT.GAUL PERLAHAN-LAHAN
- · KEMUDIAN MASUKKAN ADUNAN KE DALAM ACUAN YANG DISEDIAKAN.SIMPAN DALAM PETI SEJUK
mmmmmm.awak punya resepi menarik tapi sedikit barang yang kamu tak ada ok allll the best saya dah nikmatinya
ReplyDelete