Total Pageviews

Monday, 28 February 2011

RESEPI SPAGHETTI BOLOGNAISE


BAHAN-BAHAN
  •  
  • ·         160 GM SPAGHETTI
  • ·         125 GM DAGING KISAR
  • ·         50 GM CARROT ( DIKISAR )
  • ·         30 GM BAWANG BESAR ( DIKISAR )
  • ·         2 TBSP TOMATO PASTE
  • ·         1 TSP CRUSHED BLACK PAPPER
  • ·         3 TBSP TOATO COULIS
  • ·         1 TSP OREGANO
  • ·         1 TSP THYME
  • ·         AIR ( SEDIKIT )
  • ·         GARAM SECUKUP RASA

KAEDAH MENYEDIAKAN

  • ·         TUMISKAN BAHAN YANG DIKISAR BERSAMA BLACK PAPPER THYME DAN OREGANO. MASUKKAN DAGING KISAR, KACAU HINGGA MASAK DAN MASUKKAN TOMATO PASTE SERTA TOMATO COULIS
  • ·         SESUAIKAN BAHAN PERASA SECUKUPNYA

No comments:

Post a Comment