Total Pageviews

Monday, 28 February 2011

RESEPI KRIM BAVARIOUS




BAHAN-BAHAN

  • ·         250 ML SUSU SEGAR
  • ·         2 BIJI TELUR
  • ·         50 GM GULA KASTOR
  • ·         15 GM GELATINE
  • ·         250 KRIM PUTAR ( DIPUKUL )


KAEDAH MENYEDIAKAN

  • ·         PANASKAN SUSU DAN MASUKKAN SERBUK GELATINE, KACAU HINGGA GELATINE LARUT.
  • ·         PUKUL TELUR KUNING BERSAMA DENGAN GULA KASTOR HINGGA KEMBANG
  • ·         CAMPURKAN SUSU TADI KE DALAM ADUNAN TELUR DAN KACAU PERLAHAN-LAHAN HINGGA SEBATI
  • ·         SETELAH ADUNAN SUSU DENGAN TELUR SUDAH DIGAUL, MASUKKAN GULA PULA KE DALAM KRIM PUTAR YANG TELAH DIPUKUL TADI
  • ·         MASUKKAN KE DALAM ACUAN DAN SIMPAN DIDALAM PETI SEJUK

No comments:

Post a Comment