SOS CENDAWAN
BAHAN-BAHAN
- · 75 GM CENDAWAN BUTANG
- · 25 GM BAWANG BESAR
- · 10 GM BAWANG PUTIH
- · 30 GM MENTEGA ATAU MINYAK MASAK
- · 250 ML SOS PERANG
- · GARAM DAN LADA SULAH SECUKUPNYA
PANFRIED CHICKEN BREAST WITH MUSHROOM SAUCE
BAHAN-BAHAN
- · 40 GM DADA AYAM
- · 30 GM BROKOLI
- · 80 GM POTATO
CHICKEN CHOP WITH MUSHROOM SAUCE
BAHAN-BAHAN
- · 200 GM PAHA AYAM
- · 2 BIJI TELUR
- · 75 GM SERBUK ROTI
- · GARAM DAN LADA SULAH
- · 30 GM GREEN CAPSICUM
- · 30 GM CAULIFLOWER
- · 2 BTG CARROT
CARA-CARA
- · BUANGKAN TULANG AYAM TERLBEIH DAHULU
- · MARINET AYAM DENGAN GARAM DAN LADA PUTIH
- · BIARKAN SEKETIKA
- · KEMUDIAN, CELUPKAN AYAM TADI DENGAN TEPUNG, TELUR DAN SERBUK ROTI
- · GORENG AYAM SEKETIKA HINGGA WARNA KEEMASAN. ANGKAT DAN MASUKKAN DALAM OVEN
No comments:
Post a Comment