Total Pageviews

Monday 28 February 2011

RESEPI PASTRY CHOUX



BAHAN-BAHAN

  • ·         250 ML AIR SEJUK
  • ·         125 GM TEPUNG GANDUM
  • ·         SEDIKIT GARAM
  • ·         100 GM MENTEGA
  • ·         3 BIJI TELUR
  • ·         ½ TSP GULA KASTOR

KAEDAH MENYEDIAKAN

  • ·         AIR, MENTEGA DAN GULA DIMASAK HINGGA MENDIDIH
  • ·         KECILKAN APIT, MASUKKAN TEPUNG DAN DIKACAU DENGAN SENDUK KAYU SEHINGGA ADUNAN TIDAK MELEKIT DI PERIUK
  • ·         KELUARKAN ADUNAN DARI PERIUK, MASUKKAN KE DALAM BEKAS YANG LAIN DAN SEJUKKAN SELAMA 15 MINIT
  • ·         MASUKKAN TELUR, SATU PER SATU, KACAU SEHINGGA SEBATI

No comments:

Post a Comment