Total Pageviews

Monday 28 February 2011

RESEPI CHOCOLATE MOUSSE


BAHAN-BAHAN

  • ·         2 BIJI TELUR
  • ·         30 GM GULA KASTOR
  • ·         80 GM COKLAT MASAK
  • ·         220 GM KRIM PUTAR
  • ·         10 GM GELATINE


MERINGUE 

  • ·         2 BIJI TELUR
  • ·         30 GM GULA KASTOR


KAEDAH MENYEDIAKAN

  • ·         CAIRKAN COKLAT MASAK TERLEBIH DAHULU
  • ·         PUKUL TELUR KUNING BERSAMA GULA KASTOR HINGGA KEMBANG KEMUDIAN CAMPURKAN CAIRAN COKLAT MASAKAN KE DALAM ADUNAN TELUR TADI
  • ·         SETELAH ITU MASUKKAN ADUNAN TADI KE DALAM KRIM PUTAR YANG TELAH DIPUKUL .GAUL HINGGA ADUNAN SEBATI
  • ·         PUKUL TELUR PUTIH DENGAN GULA HINGGA KEMBANG DAN KEMUDIAN CAMPURKAN DENGAN ADUNAN COKLAT.GAUL PERLAHAN-LAHAN
  • ·         KEMUDIAN MASUKKAN ADUNAN KE DALAM ACUAN YANG DISEDIAKAN.SIMPAN DALAM PETI SEJUK

1 comment:

  1. mmmmmm.awak punya resepi menarik tapi sedikit barang yang kamu tak ada ok allll the best saya dah nikmatinya

    ReplyDelete