Total Pageviews

Monday 28 February 2011

resepi chicken chop and breast with mushroom sauce


 
SOS CENDAWAN

BAHAN-BAHAN
  • ·         75 GM CENDAWAN BUTANG
  • ·         25 GM BAWANG BESAR
  • ·         10 GM BAWANG PUTIH
  • ·         30 GM MENTEGA ATAU MINYAK MASAK
  • ·         250 ML SOS PERANG
  • ·         GARAM DAN LADA SULAH SECUKUPNYA
PANFRIED CHICKEN BREAST WITH MUSHROOM SAUCE
BAHAN-BAHAN
  • ·         40 GM DADA AYAM
  • ·         30 GM BROKOLI
  • ·         80 GM POTATO
CHICKEN CHOP WITH MUSHROOM SAUCE
BAHAN-BAHAN
  • ·         200 GM PAHA AYAM
  • ·         2 BIJI TELUR
  • ·         75 GM SERBUK ROTI
  • ·         GARAM DAN LADA SULAH
  • ·         30 GM GREEN CAPSICUM
  • ·         30 GM CAULIFLOWER
  • ·         2 BTG CARROT

CARA-CARA
  • ·         BUANGKAN TULANG AYAM TERLBEIH DAHULU
  • ·         MARINET AYAM DENGAN GARAM DAN LADA PUTIH
  • ·         BIARKAN SEKETIKA
  • ·         KEMUDIAN, CELUPKAN AYAM TADI DENGAN TEPUNG, TELUR DAN SERBUK ROTI
  • ·         GORENG AYAM SEKETIKA HINGGA WARNA KEEMASAN. ANGKAT DAN MASUKKAN DALAM OVEN

No comments:

Post a Comment