Total Pageviews

Monday 28 February 2011

RESEPI MAYONAISE


BAHAN-BAHAN
  • ·         1 BIJI TELUR KUNING
  • ·         1 TSP CUKA
  • ·         2 TBSP AIR
  • ·         1 TSP DRY MUSTARD
  • ·         150 ML MINYAK JAGUNG
  • ·         JUS LEMON SECUKUP RASA
  • ·         GARAM DAN LADA SULAH SECUKUP RASA

KEADAH MENYEDIAKAN
  • ·         CAMPURKAN TELUR KUNING, CUKA, AIR DAN DRY MSUTARD KE DALAM MANGKUK ADUNAN , KACAUN DENGAN WHISH HINGGA ADUNAN SEDIKIT KEMBANG
  • ·         KEMUDIAN MASUKKAN MINYAK JAGUNG PERLAHAN-LAHAN DAN KACAU HINGGA ADUNAN PEKAT
  • ·         SESUAIKAN RASA DENGAN GARAM, LADA SULAH DAN JUS LEMON
  • ·         SIMPAN DI DALAM PETI SEJUK

No comments:

Post a Comment