Total Pageviews

Tuesday 1 March 2011

resepi lala masak szechuan


Bahan a
  • 1/2 sudu makan lada hitam
  • 1/2 sudu teh lada putih
  • 2 inci halia ( dimayangkan )
  • 1 sudu makan sos tiram
  • 1 sudu makan susu cair
  • 3 ulas bawang putih ( potong dadu )
  • garam secukup rasa

Bahan b
  • 1/2 kg isi lala ( celur dahulu )
  • 2 biji telur putih ( pukul dengan wish bagi kembang )
  • 2 sudu makan tepung jagung
  • 2 cawan gelas air

cara-caranya
  • campurkan kesemua bahan A tadi dan masak hingga mendidih
  • kemudian masukkan lala ke dalam bahan A yang sedang mendidih tadi
  • perlahankan api, masukkan air dan juga tepung jagung. Masukkan pula telur dan kacau perlahan-lahan
  • sedia dihidang,

No comments:

Post a Comment