bahan-bahan
- 300gm isi ayam ( potong dadu kecil )
- 100gm gajus ( goreng garing )
- 50gm cili kering ( goreng garing dan potong kecil )
- 2 sudu makan tepung jagung
- 2 keping daun salad
- minyak masak secukupnya
bahan a
- 1 biji cili merah ( potong kecil )
- 1/2 biji lobak merah ( potong kecil )
- 1 bawang besar ( dihiris )
bahan b
- 2 sudu makan sos tiram
- 1 sudu teh serbuk lada putih
caranya
- ayam digaul dengan tepung jagung dan digoreng sehingga separuh masak. Angkat dan ketepikan
- tumis bahan a, dan masukkan ayam, gaul sehingga sebati
- tambahkan bahan b dan kacau lagi sehingga ayam masak dan berwarna kekuning-kuningan
- angkat dan hiaskan dengan daun salad, taburkan gajus serta cili kering diatasnya
No comments:
Post a Comment